STARTSIDA
BÖCKER & PROJEKT
EN EGEN BOK
KONTAKT
KÖPINFORMATION
HEM
EXEMPEL PÅ
UPPDRAG

Sand, en bok för tonåringar på temat hopp, framtidstro och självförtroende.


Den mest kompletta boken för den som vill förverkliga drömmen om Spanien


Alla tiders Sundbyberg
Kött & Blod
- Slakthusområdet i Johanneshov 100 år

Klicka för större bild - Slakthusområdet i Johanneshov har sedan 1912 varit ett centrum för Stockholms köttförsörjning. Kött & Blod är en dokumentation av hur området har utvecklats under hundra år. Från att ha dominerats av de tyngsta och farligaste hantverken i livsmedelsindustrin till att bli norra Europas största partihandelsområde för chark och livsmedel.

Många av världens bästa kockar kommer i dag från Sverige. På Slakthusområdet samlas nu även skolor och utbildningscentra som erbjuder kvalificerad yrkeskunskap för mat- och måltidsbranschen. Livsmedelsindustrin är inte längre bara en leverantör av nödvändiga råvaror, utan även en medskapare av starka upplevelser och tjänster.

Kött och BlodSvensk matlagningskonst har stolta traditioner och den svenska husmanskosten återupptäcks ständigt i nya recept. Kött & Blod är också en kokbok med många moderna recept på klassiska rätter från tio decennier. Från raggmunk med fläsk till oxkind med surkål.

Svensk matlagningskonst har stolta traditioner och den svenska husmanskosten återupptäcks ständigt i nya recept. Kött & Blod är också en kokbok med många moderna recept på klassiska rätter från tio decennier. Från raggmunk med fläsk till oxkind med surkål.
Kött & Blod är en vacker presentbok, en berättelse om och en hyllning till Slakthusområdet – en meat table bok – som ger dig det bästa av Stockholm: maten, människorna och miljöerna.

Anders Brundin har i boken sammanställt och kommenterat kuriosa ur arkiven samt intervjuat styckare om branschens utveckling. Anders Johnson redogör för mathistorian. Eta Kroon har bidragit med recepten och skriver om Restaurangakademin.

För nytagna bilder står fotograferna Lennart Johansson och Per Ranung.


Boken är formgiven av Snask.

Kött & Blod finns till försäljning i läsesalen hos Stockholms Stadsarkiv.


Bokfakta
Titel
Kött & Blod
ISBN
978-91-7736-631-7
Författare
Anders Brudin, Anders Johanson, Eta Kroon
Antal sidor
192
Bandtyp
Inbunden
Utgivningsår
September 2012
Kött & Blod finns till försäljning i läsesalen hos Stockholms Stadsarkiv."
INFORMATIONSFÖRLAGET
red[at]informationsforlaget.se
Telefon 08-545 560 50
Bilden är hämtad ur boken STOCKHOLM NATT & DAG,
utgiven av Informationsförlaget. Foto Trons/Scanpix.