STARTSIDA
BÖCKER & PROJEKT
EN EGEN BOK
KONTAKT
KÖPINFORMATION
HEM
EXEMPEL PÅ
UPPDRAG

Sand, en bok för tonåringar på temat hopp, framtidstro och självförtroende.


Den mest kompletta boken för den som vill förverkliga drömmen om Spanien


Alla tiders Sundbyberg
Skuggan och det mystiska dokumentet
En ungdomsbok av Johnny Munkhammar för grundskolans årskurs 4-5 som på ett spännande sätt låter eleverna följa med ett par ungdomar på en spännande resa genom Europa. Boken vill visa på att ingenting är omöjligt, att barnen och ungdomarna kan stå upp för sin rätt och de egentligen kan bli vad de vill och att hela världen är deras.

Boken är ett modernt, internationellt och spännande mysterium för barn (ca 9-13 års ålder). Där finns inspirerande karaktärer - som huvudpersonen Nike Athena, en initiativrik tjej - och budskap för eftertanke. Boken passar utmärkt för läsförståelse i svenskan men också för arbete med ord, begrepp och resonemang i samhällskunskapen.

Om handlingen:
En skugga med ett hemligt dokument hotar stjäla farbror Andreis livsverk och företag Futura. NA och Nico får i uppdrag att ta tillbaka dokumentet. Det blir en jakt som tar dem över stora delar av Europa - med flyg, tåg, häst och bil. Mycket avgörs av deras snabbtänkthet, mod och oväntad hjälp. Kan de nå nyckeln som sitter fast i antennen högst upp på den märkliga byggnaden? Kan de ta sig ur inspärrningen på slottet? Kan de rädda Futura?

"Ett välkommet tillskott för alla bokälskare i mellanåldern. Det är spännande och härligt att historien färdas så lätt och så långt, geografiskt och i fantasin. Som förälder gillar jag särskilt det budskap jag läser mellan raderna: Ingenting är omöjligt. Stå upp för din rätt. Du kan bli vad du vill och hela världen är din."
Eva Bofride, redaktör, Gotlands Tidningar

Bokfakta
Titel
Skuggan och det mystiska dokumentet
ISBN
978-91-7736-653-9
Författare
Johnny Munkhammar
Antal sidor
92
Bandtyp
Inbunden
Utgivningsår
2011-2021
Svenskt näringsliv erbjuder landets lärare möjlighet att fritt beställa boken i klassuppsättningar samt lärarhandledning via sitt utbildningsföretag Eduna.
INFORMATIONSFÖRLAGET
red[at]informationsforlaget.se
Telefon 08-545 560 50
Bilden är hämtad ur boken STOCKHOLM NATT & DAG,
utgiven av Informationsförlaget. Foto Trons/Scanpix.