STARTSIDA
BÖCKER & PROJEKT
EN EGEN BOK
KONTAKT
KÖPINFORMATION
HEM
EXEMPEL PÅ
UPPDRAG

Sand, en bok för tonåringar på temat hopp, framtidstro och självförtroende.


Den mest kompletta boken för den som vill förverkliga drömmen om Spanien


Alla tiders Sundbyberg
50 länder på en förmiddag
Klicka för större bild - En morgon vid frukosten undrar William varför familjen aldrig reser utomlands. Mamma svarar att man kanske inte behöver resa. För allting reser visst hem till familjen. På bordet finns knäckebröd från Finland. Jordgubbsmarmelad från Frankrike. Och chokladpulvret kommer från Ghana. Mamma tror att William och hans syster Alice kan hitta något från femtio länder före lunch. 50 länder på en förmiddag - går det?

Det största äventyret börjar i samma stund som eleverna får träda in i sagornas värld. Bra berättelser vidgar inte bara ordförrådet, utan ökar även den empatiska förmågan. Berättelser hjälper oss också att förstå vad som händer i samhället och ger oss möjligheter att påverka framtiden.

Boken 50 länder på en förmiddag visar hur kunskap och fantasi kan skapa ett äventyr i den egna hemmamiljön. Boken vänder sig till elever i årskurs F-3 och erbjuder ett komplement i undervisningen i framför allt svenska, samhällskunskap och matematik.

Till boken finns även en lärarhandledning med exempel på arbetsupplägg och metoder samt elevuppgifter som är kopplade till de olika avsnitten i boken. Utöver det finns även övergripande uppgifter som kontinuerligt kan kopplas till de olika kursplanerna i förskoleklass och årskurs 1 - 3.

Bokfakta
Titel
50 länder på en förmiddag
ISBN
978-91-7736-656-0
Författare
Ulf Nilsson
Illustrationer Oskar Jonsson
Antal sidor
56
Bandtyp
Inbunden
Utgivningsår
2020-2023
Svenskt näringsliv erbjuder landets lärare möjlighet att fritt beställa boken i klassuppsättningar samt lärarhandledning via sitt utbildningsföretag Eduna.
INFORMATIONSFÖRLAGET
red[at]informationsforlaget.se
Telefon 08-545 560 50
Bilden är hämtad ur boken STOCKHOLM NATT & DAG,
utgiven av Informationsförlaget. Foto Trons/Scanpix.