OM FÖRLAGET
BOKPROJEKT – VI HJÄLPER DIG
MÖT NÅGRA AV FÖRLAGETS FÖRFATTARE OCH UPPDRAGSGIVARE
Birgitta Calagos
Barbro Maassen
Kristina af Klinteberg
Lars Östman
Ulla Fredriksson
Klas Nyberg
Anita Lalander
Jan Malmstedt
KÖPINFORMATION
VÅRA BÖCKER
KONTAKT
HEM
NYHETER

Från bondmora till konstväverska. Cilluf Olsson 1847–1916

Ingarödagboken 1860–1914.

Smycken som huvudsak.
MÖT NÅGRA AV FÖRLAGETS FÖRFATTARE OCH UPPDRAGSGIVARE » Kristina af Klinteberg

MÖT KRISTINA AF KLINTEBERG OCH HENNES BRINNANDE INTRESSE FÖR KULTURHISTORIEN OM DIADEM OCH ANDRA HÅRSMYCKEN

Redan från början stod det klart att Kulturhistoriska bokförlaget månade om en blivande författare på ett alldeles särskilt vis. Samma dag jag skickade första versionen av manuset för ”Smycken som huvudsak” till förläggare Ulf Heimdahl, fick jag ett professionellt men entusiastiskt svar. Snart målades ett scenario för arbetsprocessen upp och det har sedan stämt till punkt och pricka. Med vana och kvalitetsmedvetande har redaktör Kirsi Ylioja, grafisk formgivare Sanna Sporrong, korrekturläsare och reprofolk adderat sina synpunkter och fackkunskaper så att en bok vi alla kan vara stolta över nu finns tillgänglig.


Johanna Lisberg Jensen hälsar välkommen till Kulturen i Lund, platsen för boksläppet av Kristina af Klintebergs nya bok, Smycken som huvudsak.

»Det märks även att förlaget är väl ansett bland de stiftelser och fonder som kan tänkas bevilja medel till denna typ av nischad ämnespublicering. Med förlagets bedömning tillsammans med intyg från externa specialister fick vi gott stöd även till den ekonomiska delen av projektet. Med boken i hand och ett härligt gensvar från läsare kan jag nu bara sända ett stort och innerligt tack och ge mina bästa rekommendationer. Jag hoppas få se fler verk av författare som liksom jag är vetgiriga nördar och som vill förvissa sig om att deras ämne i en potentiell bok blir respektfullt mött.

Min något oslipade diamant, som i sitt ofärdiga skick sändes med en intresseförfrågan till förlaget förra året, är nu den skinande juvel den förtjänar. Ett varmt tack till alla inblandade!«


Kristina af Klinteberg visade upp diadem och smycken från olika tidsepoker inför den intresserade boksläppspubliken på Kulturen i Lund.

Läs mer om Kristina af Klinteberg HÄR!
Läs mer om boken HÄR!

Tillbaka till sidan Möt förlagets författare och uppdragsgivare.


Klanger från fyra sekel
Läs Dag Edholms inventering av 234 kyrkorglar i Strängnäs stift.
KULTURHISTORISKA BOKFÖRLAGET
Box 6884, 113 86 Stockholm
Telefon 08-545 560 50
Bilden är hämtad ur boken Klanger från fyra sekel,
utgiven av Kulturhistoriska Bokförlaget. Foto M Aronson.