STARTSIDA
BÖCKER & PROJEKT
KUNDER & UPPDRAG
EN EGEN BOK
KONTAKT
OM OSS
HEM
EXEMPEL PÅ
UPPDRAG

Den mest kompletta boken för den som vill förverkliga drömmen om Spanien


HFAB 75 ÅR
Mer än en jubileumsbok


Alla tiders Sundbyberg
Bageri - grunderna som varje bagare måste kunna 1:a upplagan
Klicka för större bild - Gymnasieskolans utbildning i bageri- och konditorikunskap syftar till att ge eleverna goda kunskaper om hantverksmässiga metoder för att framställa bröd och konditorivaror. De två böckerna BAGERI och KONDITORI från Sveriges bagare och konditorer har producerats av Informationsförlaget och utgör tillsammans ett modernt och inspirerande läromedel för denna treåriga gymnasieutbildning. Böckerna syftar till att ge eleverna den kompetens som i dag efterfrågas på landets bagerier och konditorier. Här presenteras de grunder och tekniker som yrket kräver, men också många nya typer av populära bakverk, som surdegsbröd och moussetårtor.

BAGERI och KONDITORI sätter en ny standard för yrket i Sverige. En liknande referensbok har hittills saknats på svenska. Böckerna är framtagna i nära samarbete med lärare, pedagoger och yrkesverksamma bagare och konditorer.

"Bageri - grunderna som varje bagare måste kunna"
Rubriker ur innehållet:
• Vårt svenska matbröd
• Bagerikemi – vad är det?
• Vad är bröd – egentligen?
• Mjölsorter för bakning
• Konsten att baka
• Bakning med rågmjöl
• Deggörning eller knådning
• Uppslagning
• Avbakning
• Kavlade degar
• Brödfel
• Brödets roll i kosten
• Hygien och miljö


Bokfakta
Titel
Bageri - grunderna som varje bagare måste kunna 1:a upplagan
ISBN
978-91-7736-633-1
Författare
Författare Lars Malmström, Johan Sörberg, Pia Forsberg m fl
Antal sidor
192
Utgivningsår
2014
Denna upplaga är slut. Gå till Bageri, 3:e upplagan.
INFORMATIONSFÖRLAGET
Box 6884, 113 86 Stockholm
Telefon 08-545 560 50
Bilden är hämtad ur boken STOCKHOLM NATT & DAG,
utgiven av Informationsförlaget. Foto Trons/Scanpix.